(Foto: Starsport)

Košarkaški klub Crvena zvezda je slavila u trećem meču finala ABA lige (91:78), smanjila na 2:1 u pobedama, ali okršaj večitih rivala su obeležili incidenti. Utakmica je počela sa zakašnjenjem od 25 minuta…

Kad su izašli na teren igrači Partizana su zasuti upaljačima, plastičnim čašama i drugim predmetima. Odmah su se crno-beli povukli u tunel.

U ranim jutarnjim satima Crvena zvezda je izdala saopštenje u kojem tvrdi da ti navijači nisu navijači Crvene zvezde. Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti:

– KK Crvena zvezda obaveštava javnost da ima saznanja da su deo incidenata pred početak utakmice broj 3 finala, zbog kojih je početak utakmice i kasnio – odgovorna lica koja nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom!

KK Crvena zvezda prikuplja podatke o četiri lica koja su nosila dresove Nemanje Nedovića i koja su ubacivala predmete na parket, a prve informacije koje imamo kao klub govore – da su ta lica prepoznata kao članovi navijačke grupe jednog drugog kluba i nemaju nikakve veze sa Crvenom zvezdom!

Nalazili su se na platformi kod TV kamera koje su realizovale prenos iz dvorane u nedelju uveče.

Dvorana „Aleksandar Nikolić“ je „pokrivena“ kamerama, o svemu su obaveštene i sve nadležne službe koje su bile zadužene za obezbedjivanje utakmice, a klub će se čim bude dobio sve podatke i identitet tih osoba obavestiti javnost o kome se radi.

KK Crvena zvezda još jednom poziva sve naše navijače koji budu došli u utorak na utakmicu, da ne nasedaju na bilo kakve provokacije poput “pozdrava” publici srednjim prstom tokom zagrevanja i postignutih koševa, kao i krajnje “zanimljiva” zagrevanja pojedinih igrača.

Klub još jednom apeluje da naši ne bacaju apsolutno ništa u teren i da navijaju za Crvenu zvezdu ne vređajući nikoga iz protivničke ekipe!

Utakmica broj 4 igra se u utorak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

Potom su saopštenje potkrepili sa fotografijama i snimcima:

PODIJELI