Foto: twitter/PAOK_FC

Stradali navijač bio je pristalica Boteva iz Plovdiva, grčki mediji prenose da je bio napadnut od strane pristalica crno-belih

Državljanin Bugarske (28) čiji identitet još uvek nije obelodanjen, poginuo je kada su na njega naletela kola nedugo posle košarkaškog derbija između Arisa i Paoka.

Subotnji fudbalski derbi su igrala takođe ova dva kluba (Aris dobio 4:2), a dan kasnije, bez prisustva gostujućih navijača, crno-beli su kao domaćini slavili u košarkaškom odmeravanju snaga.

Upravo se posle tog duela ubijen bugarski navijač.

Nesrećno stradali je bio navijač Plovdiva iz Boteva, na fudbalskoj utakmici je bio kao podrška Arisovim navijačima sa kojima su pristalice Plovdiva u prijateljskim odnosima.

Automobil koji je naleteo na nesrećnog mladića, udario je i dvojicu navijača koji su bili sa njim u tom momentu, takođe su u pitanju Bugari, koji su potom zbrinuti u lokalnoj bolnici i nalaze se van životne opasnosti.

Kako prenose grčki mediji, nesreća se dogodila pošto je izbila tuča dve grupe navijača, navodno su pristalice PAOK-a napale Bugare koji su se dali u beg nakon čega ih je pokosio automobil. Oni su pre npada sedeli u jednom od kafića. Incident se dogodio u ulici Marije Kalas.

Grčka policija je uhapsila ostale bugarske navijače, a nema informacija da li je vozač automobila takođe u pritvoru i da li se radi o navijaču PAOK-a ili je u pitanju slučajni prolaznik.

PODIJELI