Mislim da je sezona 98/99, ali nisam 100 posto siguran.
Proljetne pripreme Dinama u Istri.

Igrale su se tri utakmice, prva u Puli protiv Istre, druga u Pazinu protiv Pazinke i treća u Rijeci na Krimeji protiv Orijenta.
Nas jedno desetak se jedno tri četiri dana klošarilo tamo, a baza nam je bio stan u Ičićima od T iz Španskog koji je studirao u Opatiji.

Ne sjećam se svih detalja pošto je to bilo jako davno, ali se dobro sjećam da nam je prijevoz bio stari Ford Taurnus koji je vozio skins B, sa njim je bio i S iz N. Gradiške, a oni su došli nakon tekme u Puli.
Nas desetak se vozlo od Ičića do Pazina na tekmu i natrag po luđačkoj kiši, svi mokri, skeljeni jedan na drugog u tom Fordu, to je bilo baš prava old school spika…

Posebno mi je u sjećanju ostala prijateljska trening utakmica protiv Orijenta na Krimeji.
Krenuli smo iz Ičića gradskim busem do Rijeke, naravno švercanje i tu smo se skoro otukli s kondukterima, ali smo to nekak izgladili.
Po Rijeci prije tekme nismo naletii na nikakve navijače, iako smo bili dosta mladi, bili smo već relativno iskusni na cesti.

Na tekmi normalno zajebancija, upad nismo platili.
Onaj najzanimljiviji dio je bio nakon tekme.
Nas murija pušta van i uputi nas na busnu stanicu da čekamo bus za grad koji fura do gl. kolodvora, jer za negdje sat vremena smo imali vlak.
Mi onak malo zbunjeni jer smo primjetili da se neki čudni likovi tamo motaju ipak krenemo do busne stanice, ali ipak odlučimo pješke do grada nizbrdo.

Murijaci su nas pustili bez pratnje. Skužimo da su ovi krenuli za nama i odmah se vraćamo do križanja i zaletavamo na njih.
Šora je bila kvalitetna, podjednaka, ali su panduri uletjeli i tada smo ipak dobili pratnju do kolodvora.

Odmah smo se ukrcali u vlak, naravno bez karata koji je krenuo za jedno deset minuta. Riječani su ušli na početak vlaka i krenuli prema nama, po godinama i izgledu su bili dosta stariji od nas.

Pošto je u vlaku jako malo mjesta u onom hodniku, uspjeli smo ih nekako stisnut prema natrag, bila je kvalitetna peglaona, murije nigdje nije bilo i netko je povukao ručnu, nije bitno dali mi ili oni, ne sjećam se više.
To je bilo kod onog podvožnjaka na izlazu iz stanice.

Oni su izletili van iz vlaka i porazbijali nekoliko prozora. U tom trenutku dotrčavaju panduri iz zgrade kolodvora i ne znam iz kojeg razloga nas izvlače van iz vlaka i vraćaju na kolodvor.

Sjebali su i sebe i nas jer smo čekali idući vlak do ponoći, a i oni s nama.
Kako smo čekali taj vlak jedno pet sati u jednom trenutku su do nas došli i Red Fuckersi, navijači Orijenta. Njih nekoliko, dosta starijih od nas tada, sjećam se jednog u plavoj spitfajerici sa nekim prastrim crvenim amblemom RF na rukavu, pričali su nam o tome kako oni mrze Rijeku i Armadu, da nemogu živjet s njima, oni su Talijani, mi smo Hrvati, malo isprana spika, al ajde nek im bude…jako mi je dobro ostalo u sjećanju da su pri odlasku sa kolodvora pjevali Volim te Dinamo…