Ne smiruju se strasti kod Grka, sad su žestoko reagovale pristalice crveno-belih

Kod Grka se strasti ne smiruju, a ovaj put su žestoko reagovale pristalice crveno-belih iz Atine. Oko stotinu fudbalskih navijača ušlo je u sukob u sredu sa policijom u luci Pirej, predgrađu Atine, jer su pokušali prekinuti govor grčkog ministra finansija.

Policija je u par navrata upotrebila suzavac da rastera navijače koji su bacali kamenje i palili kontejnere za smeće, prenose grčki mediji.

Do nereda je došlo dan nakon što je grčka vlada okončala dvonedeljni prekid fudbalskog prvenstva jer je dobila uveravanja dosta klubova da će pooštriti mere protiv nasilja u i oko fudbalskih mečeva.

U grčkom prvenstvu je inače došlo do velikog skandala u Solunu posle ulaska na teren vlasnika PAOK-a Ivan Savidisa, koji je imao pištolj za pojasom.

Vatreni navijači Olimpijakosa organizovali su protest protiv ministra finansija Euklida Cakalotosa, optužujući vladu da je pristrasna protiv njihovog kluba, koji brani titulu prvaka, i da favorizuje njihovog glavnog rivala – PAOK-a iz Soluna, koji je ove godine vrlo blizu tituli.

Ministar Cakalotos je trebalo da održi svoj govor na skupu vladajuće partije Sirize, a kada je nasilje eskaliralo organizatori su preselili skup na drugo mesto.

Zbog incidenata na stadionu Karaiskakis pre nekoliko meseci, Olimpijakosu su oduzeta tri boda. U međuvremenu, PAOK se žalio na sličnu odluku, pa su mu tri boda vraćena.

Povrijeđenih i uhapšenih na ovom protestu nije bilo.

Podsetite se nerede u Solunu na stadionu PAOK-a koji su uzrokovali kratkotrajan prekid Grčke elitne fudbalske lige.