Danas je na gradskom trgu u Budimpesti doslo do novih incidenata, naime jedan mladic sa srpskom zastavom usetao je u veliku grupu hrvatskih navijaca koji se spremaju za vecerasnju utakmicu sa domacom Madjarskom. Mladic je oko struka ima obavijenu zastavu Srbije i prosao je pored hrvatskih navijaca koji su u prvi trenutak bili iznenadjeni,a deo njih je ovaj gest okarakterisao kao provokaciju i grupa njih je pocela da mu dovikuje “ubi , ubi , ubi Srbina”, naj ratoborniji od njih su krenuli da se obracunaju sa mladicem.

Policija je na vreme uspela da odvoji zaracene strane i spreci neki veci incident. Juce se takodje desilo nekoliko incidenata u kojima su se obracunali domaci navijaci i navijaci gostujuce reprezentacije. Na svu srecu policija je i u ovom slucaju blagovremeno reagovala i sprecila obracun.

Danas ce biti pojacane policijske snage u gradu i okolini zbog mogucih ponovnih incidenata i priliva veceg broja navijaca gostujuce selekcije. Ocekuje sa da ce Hrvati imati veliku podrsku u Madajrskoj zbog relativno bliske udaljenosti dveju drzava.