Desetak uhapšenih ultrasa Juventusa, rezultat je jutarnje policijske akcije Carabinera.

Najpopularniji mediji u Italiji javljaju kaku su uhapšeni članovi najpoznatijih navijačkih grupa Juventusa: Drughi, Viking i Nucleo 1985.

Oni su optuženi da su ucjenjivali Juventus kako bi imali privilegije prilikom kupovine ulaznica. Očekuje se još hapšenja u nastavku akcije.

Među uhapšenim se nalazi i kultni vođa grupe Drughi, Dino Mocciola koji je 90-ih godina prošlog vijeka završio u zatvoru zbog ubistva policajca.

Italijanska policija je mjesecima pratila ultarse, a nakon što su prijetili Juventusu da će se pobrinuti za suspenziju Allianz stadiuma u slučaju da ne dobiju ulaznice.

Navijači Juventusa već duže vremena ne navijaju sa južne tribine, a očekuje se da Curva Sud nastavi sa štrajkom i u narednom periodu.

OFF TOPIC
Inače, Juventus definitivno napušta ljubimac navijača i zvjer na terenu Mario Mandžukić.

Dolazak Maurizija Sarrija je učinio da iskusni fudbaler postane višak u redovima Bianconera, a uopšte nije ni prijavljen za susrete Lige šampiona.

Mandžukić nije putovao na gostovanje Fiorentini, a Fabio Paratici je potvrdio da je transfer veoma blizu realizacije. Corriere di Torino navodi da će Mandžukićeva naredna destinacija biti Qatar i ekipa al Gharafa. Juventus će od prodaje dobiti 10 miliona eura.

Ovaj 33-godišnjak je član Stare dame od 2015. godine, a zahvaljujući svojom borbenom igrom postao je miljenik pristalica Juventusa. Međutim, svakoj ljubavi dođe kraj…

PODIJELI