Igrači Zagrebačkog Dinama plasirali su se sinoć u šesnaestinu finala Evropa lige nakon što su na domaćem terenu porazili Spartak iz Trnave sa 3:1 u okviru 4. kola grupne faze.

Popularni Modri će tako igrati na proljeće u Evropi prvi put poslije 1970. godine, a već se znaju i neka imena potencijalnih protivnika.

Iako je o tome još rano pričati obzirom da je do kraja grupne faze Lige prvaka i Evropa lige ostalo još dva kola, ipak možemo malo kalkulisati oko mogućeg protivnika Dinama u šesnaestini finala, a to bi mogli biti sljedeći klubovi:

Situacija u Evropa ligi je trenutno takva da bi na drugoj poziciji u svojoj grupi trebali završiti Zürich, Celtic, Slavia Prag, Sporting, Olympiacos/Milan, Spartak, Lazio, Malmö, Krasnodar, Astana ili Vidi. S druge strane, najgori trećeplasirani u Ligi prvaka su za sada Hoffenheim, Club Brugge, Benfica i Galatasaray.

Naravno, jasno je da bi navijači Dinama najviše voljeli od svih pomenutih klubova izvući Milan jer bi ta ekipa zagarantovano privukla najveću pažnju gledatelja, ali i ostatka javnosti.