Aleksa Vasiljević (25) i Dejan Rutalj (22) iz Beograda, koji su uhapšeni zbog sumnje da su u četvrtak 24. maja u parku na Čukaričkoj padini ubili bodi-bildera Ognjena Žanića (26), branili su se ćutanjem na saslušanju u Višem tužilaštvu. Obojici je nakon toga određen pritvor od tri meseca.

Kako je utvrđeno tokom istrage, sva trojica su bili navijači FK Rad. Međutim, pre zločina Ognjen je pretukao Aleksu zato što je prešao u tabor Partizana, pa mu se ovaj najverovatnije osvetio sa prijateljem.

 

 

– Zbog bojazni da ne pobegnu iz zemlje, inspektori su u početku krili da znaju imena osumnjičenih, pa nisu ni raspisane poternice za njima. Operativnim radom oni su ubrzo locirani, a zatim i uhapšeni. Jedan je uhapšen u petak, drugi u subotu – priča sagovornik.

Prema njegovim rečima, motiv za ovo ubistvo krije se u obračunu Žanića i Vasiljevića.

– Žanić, Vasiljević i Rutalj su ranije redovno išli na utakmice Rada. Međutim, Vasiljević je počeo da se pojavljuje na tribini gde su navijači Partizana. To je zasmetalo Žaniću, koji se sukobio s njim i pretukao ga. U četvrtak uveče Aleksin poznanik je pozvao Ognjena da izađe iz zgrade i da se nađu na klupi u parku. Žanić je izašao, a ubrzo su se pred njim pojavili Rutalj i Vasiljević.

Jedan od njih je potegao pištolj i ispalio tri metka Ognjenu u stomak – priča izvor.

Obojica uhapšenih terete se za ubistvo u saizvršilaštvu, a Rutalj i za nelegalno oružje.

Obojica su od ranije poznati policiji Vasiljevic zbog razbojnistva dok je Rutalj proveo cetiri godine zbog pokusaja ubistva.

 

Ognjen je bio apsolvent na Pravnom fakultetu i bio je instruktor za bodi-bilding pored toga drzao je i prodavnicu suplemenata za taj sport.

 

 

PODIJELI