Nakon sinošnje akcije Delija u Rimu, diglo se mnogo bure u navijačkom svijetu širom Evrope, a pogotovo u Italiji. Nedugo nakon sinošnjeg događaja, oglasila se Curva Nord 69, navijačka grupa Intera, inače jedna od najpopularnijih navijačkih grupa iz Italije.

Između ostalog naveli su da se napad navijača Crvene Zvezde kosi sa njihovim ultras kodeksima i da ne bi voljeli da se ovakve stvari nastave dešavati u ultras svijetu.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Ne uzimajući u obzir naše rivalstvo, događaji u Rimu se ne slažu sa našim mentalitetom.

Akcije koje su isplanirane i urađene od strane srpske navijačke grupe Crvene Zvezde, ne mogu ostaviti italijanski ultras svijet ravnodušnim a pogotovo ne ostavljaju Sjever ravnodušnim.

Ako je istina da nema pisanih pravila u našem svijetu, vjerujemo da dinamika rivalstva treba biti vezana za Oči u Oči stil, a ne za nečasne radnje ili čak organizovane radnje preko više osoba.

Zasjeda koja je izvedena protiv jedne od grupa sa najvećom historijom na Romanističkom jugu nije samo nedavni događaj, već je nepošten napad izveden od više njih na nekolicinu, iskorištavajući apsolutnu nepredvidivost napada izvedenog bez direktnog suočavanja.

Čini nam se da smo dužni da osudimo ovaj trend među ultrasima koji se tiče besmislenog ponašanja koji može opasno poremetiti dinamiku rivaliteta, i stvoriti teren bez vrijednosti poput Časti i Lojalnosti.

Nadamo se da ovaj presedan neće podstaći ovakve akcije, jer one nemaju veze sa ultras svijetom u kojem smo mi odrasli.

CN 96