Zavrsen je jos jedan derbi na Kosevu, Muamer Kurto je ugasio Želju kao i mi tu noc CCB (Capital City Boys, podgrupa Manijaka). U toku utakmice vazno je pomenuti i parolu zeljovaca u kojoj nam strumfovi dizu parolu (Slika broj 1.)

Manijaci parola “Jesu li Horde gdje su nekad bile”

U tom trenutku mi uzvraćamo parolom. (Slika broj 2.)😁

Horde Zla parola “Gje god bili uvjek smo korak ispred vas”

Tada pocinje haos na jugu. Pesnice lete na sve strane. Razumljivo je da je neko propjevao. Puse sa svih strana, busno je u jezgru sto se nakon par mjeseci uspostavilo tacnim kad smo prije njihove domace tekme digli parolu “nije bitno gdje i kad, manijaci uvijek jad”.

Komsinice isti dan, samo par sati poslije na jugu dizu parolu “nije bitno gdje i kad”… 2:0


Sutka na jugu staje uz bakljadu manijaka i ulazak hitne pomoci na njihovu tribinu. Sta se desava? Samo je par ljudi znalo. Svi na stadionu su ubjedjeni da je neko povrijedjen od tuce koja je tamo izbila, ali koliko smo tad mocni bili dokazuje to da je u rukama jednog od njihovih vodja dospijela i nasa baklja, koju je jedan od nas koji je najvise zao izbusio tako da je jedan od vodja zapalio istu ostao spaljenih dlaka na rukci i naravno opekotina. Sta je sljedeće…

Rusenje tribine, propadanje u zemlju, nestajanje da tribina. Komisije su u šoku. Šok tek slijedi…Slagat cu vas jel ovaj derbi il’ poslije na Kosevu.Izlazimo sa stadiona i ubrzanim korakom krecemo ka pijaci. Brzo se pregrupisemo i pravimo zasjedu u pijaci ispod mosta na ciglanama. Primjecujemo kome kako prolaze pored nas. Nije nas bilo puno oko 20-ak. Ispostavit ce se prava brojka, da te ni murija, ni i plijne ne primjeti. Ne napadamo i nikad nismo napadali svakog. Normalni navijac nikad do tada nije presretnut ni “skinut”.

Dolazi plijen. Plijen zvani Capital City Boys. Novija grupa formirana na jugu, ali ni malo bezopasna. Po nasim pretpostavkama oni su zadnji. Oni ce biti ****😁 Juriiiiiiiiiis! Naravno pola ih bjezi, ali mu imamo cilj, hocemo veliki trofej. Brzo sustizemo momka momka koji je nosio torbu. Borio se i nije dao, ali ostavljen od svoje grupe nije imao puno izbora. Trofej je tu”😁

Horde Zla sa transom Capital City Boys (Podgrupa Manijaka)
Horde Zla sa transom Capital City Boys (Podgrupa Manijaka)

(Šaljite nam vaše priče, kolumne, ideje na [email protected])