Čovjek koji je bio nekadašnji prvi čovjek Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić rekao je u razgovoru za Informer da ne bi volio vidjeti duel Dinama i Crvene Zvezde u play offu Lige šampiona, ali isključivo zbog fudbalskih razloga.

Podsjetimo, Dinamo i Zvezda su se plasirali u 3. pretkolo Lige šampiona i samo ih jedan korak dijeli od play offa za ulazak u grupnu fazu. Mamić bi volio da u tom posljednjem kolu Dinamo izbjegne beogradsku ekipu zato što smatra da se radi o veoma kvalitetnom protivniku.

“Nikako ne bih volio da Dinamo izvuče Zvezdu i to isključivo iz fudbalskih razloga. Gledao sam i zimus Zvezdu, znam da su neki igrači otišli, ali došle su zamjene. Podatak da crveno – bijeli ove sezone nisu primili nijedan gol dovoljno govori”.

“Teško bi u ovom trenutku bilo procijeniti ko bi prošao dalje. Naravno, navijao bih za Dinamo, ali bile bi to dvije teške utaikmice. Zvezda je već iskusna, pa su na njenoj strani i kvalitetni igrači. S druge strane, Dinamo ima mladu ekipu, ne znam da li bi pobijedilo iskustvo ili mladost. Zbog toga bih volio nekog drugog rivala”, poručio je Mamić za srbijanski Informer i poželio sreću objema ekipa da prođu treće pretkolo.

Podsjećamo, Zvezda u trećem pretkolu igra protiv Spartaka iz Trnave, a Dinamo protiv Astane i obje ekipe su favoriti.