Iz beogradskog Fudbalskog kluba Partizan izdali su saopštenje za javnost poslije 2:1 poraza od Zvezde u 157. vječitom derbiju.Partizan je poražen, a u finišu meča dva crvena karton.

Iz gostujućeg tima su imali šta da poruče javnosti nakon meča, pa su izdali saopštenje za javnost, pa vam isto prenosimo bez izmjena u cjelosti:

”Sport, čiji je smisao uvijek bio viteško nadmetanje i časna poruka da se u porazu ne treba uniziti a u pobjedi uzvisiti, večeras je na stadionu Rajko Mitić doživio svoj moralni kolaps i ljudski bankrot. Igrači Crvene zvezede su zasluženo trijumfovali na večerašnjoj utakmici jer su ovu pobjedu, izgleda, više želeli.

Međutim, FK Partizan je na ovoj utakmici dočekan suprotno riječima Marka Miljanova da je junaštvo sebe odbraniti od drugog a čojstvo drugoga odbraniti od sebe.

Večeras nije bilo ni čojstva ni junaštva. Vladao je primitivizam sjevernom tribinom ovog stadiona kojim je najgrublje i najvulgarnije vrijeđen potpredsjednik FK Partizan, prof. dr Vladimir Vuletić.

Međutim, nečasni, kukavički i primitivni linč doživjeli su prisutni najviši predstavnici FK Partizan, gotovo čitav Upravni odbor, predvođen predsjednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom.

Ogromni helijumski falus visio je, početkom drugog poluvremena, nad njihovim glavama u svečanoj loži koja nosi ime jednog od najvećih sportista i fudbalera Crvene zvezde.

Kako bi na taj isti falus gledali Rajko Mitić ili Dragan Džajić u vrijeme kada je bilo rivalstva ali nije bilo ovakvog primitivizma?

Uprkos činjenici da ovo nije prvi put da uprava FK Partizan biva izložena neprijatnostima i pokušajima linča u loži stadiona Rajko Mitić, uprkos okolnosti da se upravi Crvene zvezde nikad bio šta slično nije desilo u loži Partizanovog stadiona, uprkos namjeri da se, dolaskom na ovu utakmicu oda počast fudbalkoj igri i domaćinima, gost je od domaćina doživeo ono što nije odlika srpskog čoveka kroz njegovu istoriju.

Ukoliko su ovo vrijednosti koje promoviše jedan srpski klub, ukoliko je ovo mera ljudskosti i poštovanja rivala, nama nije više mjesto u bilo kakvoj komunikaciji sa zvaničnicima FK Crvena zvezda.

Pozivi na linč funkcionera FK Partizan i izlaganje nesvakidanjoj neprijatnosti prisutnih gostiju uslovili su da delegacija našeg kluba napusti svečanu ložu stadiona Rajko Mitić.

Ovim činom su se domaćini upisali u nečasnu knjigu onih kojima, kako Njegoš veli, tragovi smrde nečovještvom a ako na ovo, najzad, ne reaguju organi FSS, reagovaće FK Partizan i istorija”, navodi se u saopštenju crno-belih.

(balkanskinavijaci.com)

PODIJELI