Put do trzista vecina modnih brendova pokusava da prokrci tako sto se vezuje za najpopularnije svetske muzicare deleci im besplatnu garderobu i sakom i kapom. Medjutim, Fred Perry je jedina modna marka koju muzicari nose jednostavno zbog toga sto je kul. Iako odevne predmete sa malim lovorovim listom na levoj strani grudi danas mozemo videti u spotovima brojnih britanskih pop i rock sastava, Fred Perry je mesto u srcima ostrvske omladine zauzelo jos krajem pedestetih godina., kada su pripadnici mod pokreta prigrlili stilski potcenjenu majicu s kragnicom.

I tada, kao i danas, klasicna polo majica izgledala je ultramocno u kombinaciji sa italijanskim odelom ili u, ulicnoj varijanti, sa zimskom jaknom (takozvana parka) i farmerkama. A kako su modovi voleli da djuskaju do rane zore, cinjenica da su Fredove majice -napravljene da izdrze pet ciklusa preznojavanja na Wimbledonu- izgledale mocno i sledeceg dana, bilo je to od nimalo zanemarljivog znacaja. Danas je normalno da sportske brendove nose i muzicari ali pedesetih i sezdesetih tako nesto je bilo nepojmljivo. Fred Perry jeste bio sposoban biznismen, ali cak ni on nije mogao da zamisli da ce postati ikona generacijama muzicara.

Kada je zavrsio svoju tenisku karijeru, lansirao je asortiman sportske opreme i garderobe sa danas prepoznatljivijim logoom u obliku lovorovog venca. U jednom od najranijih primera njegove marketinske genijalnosti, majice je poklanjao svojim prijateljima, vrhunskim teniserima, a oni su ih nosili na Wimbledonu.

Ubrzo je svaki zeleo da ima po jednu ovakvu majicu. Fred Perry je ostao veran svojim teniskim korenima kroz sponzorisanje igraca poput Andy Murray-a, ali u poslednjih nekoliko decenija njegove veze sa svetom muzike su mnogo jace. Pocevrsi od skinhedsa krajem sezdesetih koji su Perry-eve majice nosili uz odelom i zumbanim cipelama, pa do kasnije reinkarnacije ovog subkulturnog pokreta koja ih je kombiovala sa tregerima, cizmama i uzanim farmericama, ovaj brend je zadrzalo svoju privlacnost medju britanskom mladezi. Tokom kasnih sezdesetih mladjani pripadnici druge generacije jamajcanskih iseljenika nosili su ove majice u sklopu Rude Boy pokreta, crnacke varijante skinhead trenda dok su ih decenije kasnije vec uveliko nosiili i britanski navijaci tzv. “casuals”, najcesce u bojama sopstvenog kluba.

Tokom sedamdesetih, punk grupe, ukljucujuci i Buzzcocks i Sham 69, obozavale su Fred Perry garderobu zbog njenih asocijacija na radnicku klasu, a uskoro su im se pridruzili i svi bendovi preporodjenog mod pokreta, pre svih The Jam. Fred Perry majice tokom osamdesetih sa ponosom su nosili i clanovi ska sastava poput The Madness i Specialsa ali, kako se decenija blizila kraju, dominantne omladinske kulture- novi romanticari i pripadnici acid house rejevri-imali su drugacije modne ideje pa je zvezda popularnog brenda pocela da bledi.

Ali, do sredine dvedesetih na vrhovima top-lista nasli su se Britpop brendovi kao sto su Oasis i Blur- i to sa Fred Perry garderobom na sebi. Danas, u prolece 2019. godine, Fred Perry je popularniji medju muzicarima i navijacima vise nego ikada. U medjuvremenu, kompanija je pocela saradnju sa nekim od najboljih mladih dizajnera danasnjice kakvi su Peter Jansen i Siv Stodal. Zato, nemoj mnogo da se cudis sto si na glavnoj bini Exita video svoj omiljeni bend u nekoj od kreacija sa prepoznatljivim Fred Perry znakom na grudima.